Absinthový koktejl
Suroviny
Pokyny
  1. Do šejkru vložíme několik kostek ledu
  2. Přilijeme likér Absinth a griotku
  3. Zastříkneme angosturou bitters
  4. Důkladně protřepeme, nalijeme přes sítko do koktejlové sklenice
  5. Těsně nad koktejlem nalomíme citrónovou kůru a pak ji vložíme do koktejlu
  6. Ihned podáváme
Poznámky k receptu

Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších …