Bernardo
- 4 cl ginu
- 1 cl Cointreau jiný triple sec
- 2 lžičky citronové šťávy
- 2 kapka Angostura Bitters
- 1 spirála citronová kůra
Suroviny
|
|
- Šejkr z poloviny naplníme ledem
- Přidáme gin, Cointreau (nebo jiný triple sec), citrónovou šťávu a bitters
- Důkladně protřepeme a přes sítko nalijeme do koktejlové sklenice s jednou kostkou ledu
- Zastříkneme citrónovou kůrou.
Cointreau - Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.
Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem trple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.
Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších ...