Bourbon sour
Suroviny
- 6 cl Bourbon
- 2 cl citronové šťávy
- 1 cl koňak
- 1 cl Curaçao
- 1 střik Angostura Bitters
- 1 snítka meduňka
Suroviny
|
|
Pokyny
- Do šejkru s rozdrceným ledem nalijeme bourbon, koňak, curacao, citrónovou šťávu a střik angostury bittrs
- Důkladně protřepeme a přes sítko nalijeme do sklenice na šumivé víno
- Zdobíme meduňkou.
Poznámky k receptu
Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů. Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších ...
Sdílet tento recept