Lemond Frozen
Suroviny
Pokyny
  1. Připravíme si elektrický mixér, do kterého dáme led a požadované suroviny
  2. Rozmixovaný obsah přelijeme do sklenice a můžeme ozdobit snítkou máty, plátkem limetky nebo jiného citrusu.
Poznámky k receptu

Pro odhad správného množství ledu, který dáme do mixéru, pomůže jednoduchý trik. Ledem naplníme skleničku, ve které budeme drink servírovat a poté její obsah vyprázdníme do mixéru.

Poznámka:
Barmanské rady: Ledovou tříšť (drť) snadno vytvoříme tak, že vložíme několik kostek ledu do čistého kusu látky a rozdrtíme led například dřevěnou paličkou na maso. Led drtíme z toho důvodu, abychom dostali do koktejlu větší množství vody, které se tam bude rozpouštět. Třtinový cukr můžeme nahradit jiným sladidlem. Dobrou volbou je cukrový sirup nebo různé druhy jednodruhových marmelád, které už jsou ovocem ochucené. Předem nachlazené skleničky, v mrazáku či lednici, zvyšují požitek z pití koktejlu. Pro domácí party nebo večírek není nutné použít sklenici, která je pro daný nápoj určená.