Maison Charles
Suroviny
|
|
Pokyny
- Jemně rozdrtíme dva výhonky máty v míchací sklenici a zalijeme rumem, necháme 20 minut odstát
- Ostrým nožem nasekáme na jemno pár lístků máty (střední žílu a řapík vyhodíme)
- Trošku sekané máty smícháme s krystalovým cukrem a vyrobíme si tak základ pro mátovo-cukrovou krustu
- Po okraji sklenice přejedeme limetkovou slupkou a pak okraj pomoříme do mátovo-cukrového základu a necháme chvíli cukr přilnout na sklo
- Do šejkru vsypeme sklenici ledové tříště, přidáme rum, ve kterém vyluhovala máta a limetkovou šťávu s cukrovým sirupem
- Důkladně protřeseme a přecedíme do sklenice s mátovo-cukrovou krustou
- Ozdobíme špetkou sekané máty.
Sdílet tento recept