Maxi Mojito XXL
Suroviny
- 14-36 cl světlého rumu
- perlivé vody nebo Mattoni perlivá
- 6 ks limetky
- 12 stonek máta peprná
- 6-9 lžice třtinové cukry
Suroviny
|
|
Pokyny
- Do kyblíku (ideální je originální kyblík Havana Club či Bacardi, ale jako náhražka se dá použít například i plastová nádoba pro chlazení vína a šampaňského) nakrajíme omyté limetky na čtvrtiny a pečlivě vymačkáme pomocí muddleru
- Přidáme třtinový cukr a opět chvíli podrtíme muddlerem, aby se smíchala chuť limetky a cukru
- Natrháme mátové lístky a vložíme na dno sklenice, poté pouze lehce zmáčkneme muddlerem, tak aby máta pustila své aroma a lístky přitom zůstaly celé
- Nad polovinu kyblíku nasypeme ledovou tříšť a zalijeme světlým rumem a sodou případně perlivou minerální vodou
- Vše důkladně promícháme (je nutné míchat opravdu dlouho, tak aby se veškerý cukr rozpustil) a opět doplníme sodu a ledovou tříšť až nad hranu nádoby a vytvoříme tím z ledové tříště kopuli
- Do kyblíku přidáme dlouhá brčka a zapíchneme tři vybrané stonky máty jako ozdobu
Poznámky k receptu
Velké Maxi Mojito, někdy též nazývané Mojito XXL, je ideální volbou pro párty s přáteli. Během jeho konzumace si užijete spousty zábavy díky dlouhým brčkám a navíc nebudete muset trávit celý večer v kuchyni neustálým mícháním Mojit do „klasických“ sklenic.
Sdílet tento recept