Singapore Sling
Suroviny
Varianta I
- 4 cl ginu
- 2 cl Brandy Cherry
- 1 cl citronová šťáva
- 2 plátek citrony
- 1 střik cukrový sirup
- perlivé vody na dolití
- 1 ks koktejlová třešnička
- máta peprná na ozdobu
Varianta II
- 3 cl ginu
- 1 cl Grenadina
- 1,5 cl Maraschino jiný třešňový nebo višňový likér
- 0,75 cl Cointreau jiný pomerančový likér
- 0,75 koňaku DOM Bénedictine
- 12 cl ananasového džusu
- 1,5 cl limetkové šťávy
- 1 střik Angostura Bitters případně jiný bitters
Suroviny
Varianta I
Varianta II
|
|
Pokyny
Varianta I
- Spodní část šejkru naplníme do poloviny ledem, skleničku na nápoj do dvou třetin
- Šejkr vyfrapujeme (vychladíme ledem), slijeme vodu přes sítko
- Odměříme a nalijeme všechny suroviny kromě sodovky
- Směs chvíli v šejkru protřeseme a nakonec nalijeme přes sítko do sklenice s ledem, ze které jsme také odstranili vodu
- Dolijeme sodovkou
- Opatrně promícháme celý nápoj
- Zdobíme citrónovými plátky, koktejlovou třešní a mátou.
Varianta II
- Všechny ingredience nalijeme do shakeru s kostkami ledu a dobře protřepeme
- Scedíme do sklenice typu Highball Glass s ledem
- Někdy bývá podáván i ve sklenicích typu Hurricane Glass
- Zdobí se ananasem a třešničkou
Poznámky k receptu
Cukrový sirup připravíme tak, že svaříme stejný díl cukru krystal a vody, sebereme pěnu a necháme vychladit. 1 střik se rozumí cca 0,1-0,25 cl.
Sdílet tento recept