Whisky crusta
Suroviny
- 5 cl Whiskey
- 1,5 cl cukrové sirupy
- 0,5 cl Maraschino
- 2 cl bílého vína
- 1 lžička citronová šťáva
- 1 spirála citronová kůra
- 1 ks koktejlová třešnička
Suroviny
|
|
Pokyny
- Cukrovou krustu si připravíme tak, že okraj sklenice obtočíme měsíčkem citrónu a pak ji na chvíli postavíme do malého množství pískového cukru, po vytažení se nám přichytí cukr na okraj sklenice a vytvoří pěkný cukrový věneček
- Do šejkru vložíme led
- Přilijeme whisky, Maraschino, cukrový sirup, bílé víno a citrónovou šťávu
- Důkladně protřepeme a pak nalijeme přes barové sítko do sklenice ozdobené cukrem
- Nápoj ozdobíme koktejlovou třešní a spirálkou z citrónové kůry
- Podáváme se slámkou a případně koktejlovou lžící
Poznámky k receptu
Maraschino – bezbarvý višňový destilát, hodně sladký a voňavý. Obsahuje asi 35 % alkoholu. Částečně jej lze nahradit třešňovicí promíchanou akátovým sirupem.
Sdílet tento recept